duminică, 29 ianuarie 2012

Despre DIABET . Poti fi tu urmatorul?


Azi vreau sa aduc in atentia voastra ce este Diabetul  si cum  ne poate afecta viata ? Voi prezenta in continuare cateva informatii despre Diabet.
Care sunt semnele timpurii si simptomele de diabet  juvenil. Acesta apare brusc . Cauza o reprezinta distrugerea celulelor beta care produc insulina din pancreas. Insulina este un hormon produs de catre pancreas care schimba glucoza in energia ceruta de organism. La copii cel mai intalnit diabet este cel de tip 1.
Simptomele diabetului la copii sunt:
·         o sete frecventa si pofta de bauturi dulci, intrucat copilul urineaza foarte des.
·         urinare neobisnuita cauzata de un nivel ridicat de glucoza din sange, intrucat in momentul in care nivelul de zahar din corp este mare, rinichii incep sa scape de el.
·         iritabilitate si schimbari de atitudine.
·         slabire brusca a copilului, deoarece coprul foloseste grasime si proteine pentru a produce energie, in locul glucozei.
·         oboseala extrema si slabiciune fizica.
·         vedere incetosata.
·         simptome acute precum greata si vomitarea.
·         un apetit mare.
·         in cazurile de acidoza diabetica netratata sau nedescoperita, se poate ajunge si la coma.
·         copilul se poate plange de uscaciune a gurii si a gatului.
·         durere la nivelul abdomenului.
·         la copii mici si la sugari se observa  eruptii cutanate care nu dispar dupa ce s-au aplicat creme si medicamente.

Daca copilul tau prezinta astfel de semne nu intarzia prea mult pana  sa te duci la medic . Recunosc ca ideea ca copilu tau sa aiba diabet este foarte grea si foarte greu de acceptat , la fel am patit si noi , la fel au patit si alti parinti si copii.

Din cate am vazut se spune mereu ca sunt trei tipuri de diabet cu aparitie mai mare:
·         TIP 1 – cel prezentat mai sus
·         TIP 2 – este in general gasit la adulti , aparita lui nefiind gasita din primele moment . Se spune ca trec si cate 5 ani pana sa se faca simtit. Ca o baza a aparitiei dibetului Tip2 este alimentatia DEZASTRUOASA pe care o avem astazi , lipsa de miscare , si prin acestea CRESTEREA IN GREUTATE FOARTE MULT.  Majoritate care fac Tip 2 sunt GRASI .   In cazul TIP ului 2 pancreasul lucreaza – produce insulina dar aceasta nu isi mai poate indeplini functia de “cheie” in circuitul energetic al celulelor.

·         Diabetul gestaţional

Diabetul gestaţional (diabetul de sarcină, diabetul reversibil al mamei) apare la unele femei în timpul sarcinii şi dispare după naştere. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !