sâmbătă, 11 februarie 2012


Fructele inchise la culoare sunt sanatate in forma pura.

            Joi am fost la o intalnire  pentru a fi informat despre niste produse naturiste. Fiind acolo am vazut in prezentare ca sunt expuse nu foarte multe produse ,vreo  patru  la numar , dar care prin continutul foarte mare de  antioxodanti , vitamine si minerale ,protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi , regeneraza celulele si ajuta la prevenirea bolilor.
Asa ca azi am hotarat sa vorbesc despre  fructele de culoare inchisa ,sau cum sunt denumite – fructe minune !
 Printre aceste fructe regasim , coacaze,dude, cirese negre, struguri negri, sâmburii de struguri negriI (dar si albi), mure negre, corcoduse negre, prunele închise la culoare, AFINE, varza rosie, ceapa rosie, merele ,zmeura,rodie ,etc .
Caracteristica principala a acestor fructe este ca toate sunt foarte bune ca anti-oxidanti  naturali si au in acelasi timp si un continut ridicat de substante nutritive , vitamine si minerale care intaresc sistemul imunitar.
Antioxidantii nu sunt altceva decat nutrienti (vitamine si minerale), hormoni si enzime (proteine care asista reactiile chimice din organism). Toti acestia au un rol esential in prevenirea aparitiei cancerului, bolilor de inima, afectiunilor ficatului, artritei reumatismale, cataractei, bolii Alzheimer, etc.
Toate aceste fructe mai contin si RESVERATROL , aceste fiind vazut ca un panaceu universal in ultima vreme . Un studiu, facut in Austria, arata ca resveratrolul previne cateva tipuri de cancer, dar si anumite metastaze, intre care si metastazele la oase. Resveratrolul poate, de asemenea, sa blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate in grasimi animale. Actiunea sa anticancerigena este diversificata, puternica si... sofisticata, resveratrolul blocand replicarea celulelor canceroase, blocand formarea de vase de sange in jurul tumorii, dar si stimuland sistemul imunitar sa atace formatiunile tumorale. 
Resveratrolul are actiune directa in mult alte boli ,cum ar fi : Infarctullmiocardic,trombozele , litiaza urinara ,Alzhaimer,Hipertensiune , Artrozaq ,Diabet ( este de notat ca fructele negre care contin resveratrol blocheaza multe complicatii ale diabetului, intre care arteroscleroza, hemoragiile la nivel ocular etc.). Se recomanda atat administrarea de resveratrol sub forma de pastile, cat si din surse naturale (dar nu din struguri, care sunt foarte bogati in zaharuri). Este considerat de catre unii oameni de stiinta drept cel mai bun fixator de calciu in oase (alaturi de exercitiul fizic), prevenind si combatand eficient osteoporoza.
Revenind la intilnirea de joi in care am fost invitat la un momentdat sa degustam un produs ,care contine exact o parte dintre produsele despre care am vorbit , am consumat un pliculet cu un suc natural din “fructe minune” . A fost foarte bun , dar putin , dar  a doua zi dimineata mi-am luat o carte si un caiet ,am citit , am scris cale de vreo 2 ore pana in momentul in care mi-am dat seama ca nu aveam nevoie sa ma fortez sa citesc  sau sa scriu (eu avand nevoie de niste ochelari  de “citit”  de peste un an). Timp de 3 zile vad ca nu am patit nimic , pot sa citesc ok , fara prea multa fortare. Acum sa  va spun ce continea sucul respectiv :
·         Afine salbatice – continut ridicat de antioxidanti , mai puternic de zece ori decat afinele de cultura
·         Zmeura –reduce hipertensiunea arteriala ,nivelul de zahar din sange , ajuta la tulburari menstruale
·         Aloe vera – intareste sistemul imunitar,calmarea nervilor,a durerii, reduce inflamatiile si detoxifiaza
·         Afine rosii – ajuta la prevenirea formarii aterosclerozei,atacului de cord, ajuta la lupta impotriva cancerului,
·         Coaja si samburi de struguri albi – reduce tensiunea arteriala , imbunatateste vazul , are proprietati antiinflamatorii, protejeaza impotriva stresului
·         Strugure negru -  acesta stimuleaza producerea de oxid nitric - dilata vasele de sange ,astfel incat la inima ajunge mai mult sange,oxigen si elemente nutritive care pot imbunatati starea de sanatate a sistemului circulator eliminand aproape in totalitate sans ca sangele sa se ingroase regland trombocitele si prevenind infarctul miocardic  ,imbunatateste sanatatea cardiovasculara.
·         Rodia –aceasta intareste inima,protejeaza prostate, trateaza anemia si oboseala cronica.
·         Noni – sustine functia celulelor , circulatiei, inbunatateste performanta si starea de spirit.
·         Wolf berry – prevenirea cancerului si a artritei, ajuta la combatera depresiilor si a alergiilor
·         Polenul de albine – inbunatateste rezistenta organismului, accelereaza vindecarea eczemelor,stimuleaza functionarea creierului.
Aceste  fructe sunt cele care erau insucul pe care l-am baut la prezentarea de joi . Tot atunci am primit 5 pliculete pentru Iulia , asta asa ca demonstratie ca sunt bune la echilibrarea zaharului in sange si a metabolismului acestuia . S e spune  ca dupa consumarea acestui suc se reduce necesarul de insulina . Acum noi testam timp de cinci zile si va voi tine la curent cu rezultatele .

Pentru alte detalii despre produs puteti scrie pe blog .

Cu stima !
Gabi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rog sa spuneti care este parerea voastra despre subiectele dezbatute pe acest blog si sa faceti propuneri de subiecte !